Jak si gurmán představuje Vietnam? Jako zemi s loukami citronové trávy a řekami rybí omáčky.
Přijďte do Café Buddha v Norské ulici objevit Vietnam. Nebo ještě lépe: vietnamskou kuchyni. Gurmán, cestovatel a majitel Štěpán Návrat a jeho tým vás provede těmi nejbláznivějšími uličkami Saigonu a Sapy a naučí vás připravit menu o 4 chodech. Vařit budete ve skupině 8–12 účastníků.
Vietnamská jídla jsou pestrá a výrazná. Mají málo tuků a hodně sacharidů, takže lahodí i vyznavačům zdravého životního stylu.
Štěpán Návrat je executive chef Café Buddha a zážitkové restaurace Benjamin. Jídla se učil připravovat přímo v Saigonu, Bangkoku, Phuketu a v malých vesničkách Chiang Rai při svých asijských toulkách. Později působil ve vyhlášených restauracích Bangkok a Café Buddha se zkušenou kuchařkou Sofii Smith. Svůj um si zdokonalil také spoluprací s thajskou babičkou Ratanou Phomprasit, která své umění předváděla právě v Bangkoku, Modrém Zubu, Noi nebo Občanské Plovárně. Nyní Štěpán Návrat získal doporučení od Michelinského bedekru v restauraci Benjamin, fine dining, Norská 14, Praha 10.
Co se u nás naučíte
Vietnamese Prawn summer rolls (letní nesmažený závitek s krevetami, bylinkami a nudlemi)
Bun Bo Nam Bo(grilovaný hovězí maso s nudlemi, bylinkami a zálivkou nouc cham)
Pho bo (vývar pro přípravu polévek Pho s nudlemi, masem a zeleninou)
Nuoc cham sauce(omáčka používaná do většiny vietnamských jídel)
Vietnamská káva Trung Nguyen pražená na másle
Termíny kurzů:
aktuální stav k 27.10.2021
13.11.2021 – 10:20 – obsazeno
04.12.2021 – 10:20 – obsazeno
04.12.2021 – 14:20 – 6 míst
termíny na 1. čtvrtletí 2022 budeme vypisovat na konci prosince 2021