Thajsko? To je pro gurmána říše chutí a vůní! Říčky plné kokosového mléka protékají loukami vonícími koriandrem a veverky zde místo oříšků louskají plody tamarindu. Přijďte thajské kuchyni nakouknout pod pokličku i vy: zúčastněte se kurzu vaření v Café Buddha v Norské. Během 2,5 až 3 hodin připravíte 4 chodové menu a poznáte nové suroviny, které příště provoní třeba i vaši kuchyni.
Kurz probíhá vždy ve skupince maximálně 6–10 kuchařů, a to pod vedením milovníků thajské kuchyně Štěpána Návrata, který se thajské pokrmy učil připravovat na několika místech přímo v Bangkoku – ve světoznámé kuchařské škole Blue Elephant, Moo Thai´s Kitchen nebo slavném Banyaan Tree.
Na začátku kurzu se seznámíte s novým světem chutí a vůní. Půjde třeba o galangal, citronovou trávu, chilli, farrang (thajský koriandr), kafírové listy, tamarind a palmový cukr. Poté si zkusíte připravit 4-chodové thajské menu: sníst ho pak můžete rovnou na místě, nebo si jej odneste a pochlubíte se doma.
Kurz thajské kuchyně (2,5 až 3 hodiny) – příprava 4-chodového menu + konzumace:
- Tom Yum Nam Kon Koong (thajská sladkokyselá pikantní polévka s krevetami, kokosovým mlékem, houbami, rajčetem a koriandrem)
- Po Pia Summer Rolls (letní závitky s bettelovými listy, lososem, křupavou zeleninou, Philladelphii, avokádem, mangem a upgrade sweet chilli omáčkou)
- Kaeng Phed Nue (pikantní domácí červené kari s kokosovým mlékem, bambusem a hovězí roštěnou)
- Asijská pražená káva (příprava asijské pražené kávy na másle se salkem)
- Khao (jasmínová rýže)
Termíny kurzů:
aktualizováno k 27.10.2021
14.11. 10:20 – obsazeno
14.11. 14:20 – obsazeno
11.12. 10:20 – obsazeno
11.12. 14:20 – 8 míst
termíny na 1. čtvrtletí 2022 budeme vypisovat na konci prosince 2021