Japonští kuchaři prozradili, že při práci nejraději poslouchají cut & roll, hudební styl, jehož název lze volně přeložit jako krájení a rolování.
Právě o to jde v japonské kuchyni především, ale není to zdaleka vše. Naučte se připravovat výborné rolky a další asijské speciality i vy. Kurzem vás provede Štěpán Návrat, šéfkuchař a majitel Café Buddha a jeho tým.
V nabídce jsou kurzy pro sushi mistrovstvím dosud nepolíbené i zkušenější kuchaře, pořídit si můžete rovnou i balíček obou. Pokud jste dosud sushi jen jedli, zapište se do kurzu pro začátečníky, který vám odhalí tajemství japonské kuchyně jako celku. Zjistíte, jak správně vařit rýži, porcovat čerstvou rybu a krájet zeleninu, a ani nemrknete, na světě bude set s 26 kousky.
Kurz pro začátečníky:
- Sushi set 26/28 ks
- Sake Maki – hoso maki s lososem a wasabi
- Kappa Maki – hoso maki s okurkou a sezamem
- California Sesame – ura maki s kewpie majonézou, avokádem, kani tyčinkou, okurkou a sezamem
- Futto Maki – Futto maki s lososem, ředkví, okurkou, mangem a krabí tyčinkou kani
Co se u nás naučíte:
teoretická část – základní pojmy, které je nutno znát při přípravě sushi
(vhodná rýže, názvy surovin, technologie vaření, historie, názvy druhů sushi, náčiní a pomůcky)
receptury a rady, kde suroviny nakoupit
příprava, vaření, ochucení sushi rýže
technika krájení ryb a zeleniny
výroba jednotlivých druhů sushi (hoso maki, futto maki a ura maki)
konzumace menu se základy stolování
možnost zakoupení základní „sushi set home“ sady za 500Kč
(rýže, ocet, wasabi, sezam, nori, zázvor, maki su podložka, sójová omáčka)
V ceně kurzu je školení v délce 2-2,5 hodin + použité suroviny
Rezervace na emailu info@rybisupina.cz
Termíny kurzů:
aktualizováno k 27.10.2021
21.11.2021 10:20 – obsazeno
21.11.2021 13:55 – obsazeno
12.12.2021 10:20 – 5 míst
12.12.2021 13:55 – 3 místa
termíny na 1. čtvrtletí 2022 budeme vypisovat na konci prosince 2021